9 Star Ki


Altijd al willen weten wie je bent?

Met de 9 Star Ki ofwel negen-sterren-ki-methode krijg je vanuit een hele nieuwe invalshoek inzicht in je karakter, je aangeboren en aangeleerde eigenschappen en hoe je in het leven staat. De basis van deze methode ligt in het belangrijkste feit in je leven: je geboortedatum.

 

Waarom 9 Star Ki?

Soms biedt het leven (even) niet meer wat je zoekt. Je wordt minder blij van jezelf, van bepaalde activiteiten of van je omgeving. Je eigenwaarde daalt, je wordt wat onzekerder, gelooft wat minder in jezelf en je vraagt jezelf regelmatig af of je wel goed genoeg bent.

9 Star Ki helpt je jezelf te hervinden. Je leert jezelf op een hele nieuwe en andere manier kennen, ontdekt hoe jij omgaat met je talenten, laat zaken die er niet toedoen los en ervaart dat valkuilen geen angstkuilen maar leermomenten worden. Je geloof weer in jezelf, zit lekker in je vel en je waardeert jezelf om wie je in wezen bent.

 

Wat betekent 9 Star Ki?

Je geboortedatum bevat volgens de eeuwenoude Chinese oudheid informatie over wie jij bent, hoe jij bent opgegroeid en hoe jij handelt en denkt. De basis voor die methode ligt in vijf elementen. Jouw geboortedatum bevat (een combinatie van) deze elementen. En elk element heeft karakteristieke eigenschappen.

De vijf elementen zijn:

HOUT         uitspreken, sociaal, creatief, verbinden, expressie, ontwikkelen

VUUR         transformeren, dynamisch, loslaten wat niet meer nodig is

AARDE       praktisch, betrouwbaar, doener

METAAL    wilskracht, grenzen stellen, inzichten, structuur

WATER      in beweging, veranderen, diep invoelen, eigen kern, flexibel

 

De 9 Star Ki verdeelt de vijf elementen onder in negen getallen. Zo zijn er drie varianten aarde, twee metaal en twee houtvarianten. Elk getal vertegenwoordigt een bepaalde kwaliteit en specifieke kracht: het vertelt iets over jou als persoon. Ben je flexibel en meegaand, vasthoudend en vindingrijk of onbesuisd en impulsief?

Je draagt altijd drie elementen met je mee. Dat kunnen drie verschillende of twee of drie dezelfde zijn. Feit is dat je altijd twee elementen te kort komt. Om de elementen onderling met elkaar te verbinden, zoek je hoe je die tekorten in je persoonlijkheid aanvult. Om uiteindelijk helemaal in je element te komen.

 

9 Star Ki bij 10TOE

Voorafgaand aan de analyse op papier vindt geen uitgebreid intakegesprek plaats. Telefonisch stemmen we het coachingtraject af op basis van je wensen en je krijgt een kostenplaatje. Hoe minder persoonlijke informatie je vooraf geeft, hoe beter. Het belangrijkste persoonlijk element dat je deelt, is je geboortedatum: de basis voor de analyse.

Nadat de analyse voltooid is, volgt een persoonlijk gesprek. Daarin ontvang je het adviesrapport met jouw persoonlijke analyse en krijg je een uitgebreide toelichting. Zo hoor je welke elementen aan jouw geboortedatum gekoppeld zijn, hoe jouw kindertijd je vormde en hoe jij in het leven staat.

Je zult zien dat er verbazingwekkende gelijkenissen onthuld worden. Je krijgt waarschijnlijk bevestigd welke talenten je hebt en waar je valkuilen liggen. Maar je hoort ook welke andere kanten van jezelf aandacht vragen of verkend mogen worden. Elke ontdekking verrijkt je en draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling.

 

Leuk die analyse, en dan?

Uit je 9 Star Ki-analyse komen een aantal concrete punten waar je aan kunt werken. Maar hoe pak je die punten op? Hoe zet jij die verandering in jezelf en in je leven in gang? Dat is de volgende stap, dat is de persoonlijke coaching.

Met behulp van diverse werkvormen, (t)huiswerkopdrachten en reflectie gaan we aan de slag. De tips die je meekrijgt zijn soms confronterend of maken diepe indruk. Andere zijn heel klein, praktisch en gemakkelijk toepasbaar. Hoe klein ook, ze brengen altijd een bepaald effect of reactie teweeg.

voorbeeld
Om je vuurelement te versterken, moet je meer vuur (loslaten of dynamiek) in je leven creëren. Soms letterlijk, met een vlammeditatie of door in een vuurtje te kijken. Soms figuurlijk door meer rode en oranje tinten in je omgeving toe te passen.

 

Benieuwd hoe het werkt?

Kom naar Tien Toe! Bel of mail me, maak een afspraak en we gaan samen aan de slag! Zodat jij jezelf nog beter en op een hele nieuwe manier leert kennen.