Gemberthee 1


gember

GEMBERTHEE

Al meer dan duizend jaar, wordt gember gewaardeerd voor zijn medicinale werking. Het drinken van gemberthee kan je van een aantal ongemakken af helpen. Voor de beste werking maak je je eigen verse gemberthee.

Weerstand verhogen

In het najaar en de winter worden veel mensen verkouden of krijgen de griep. Met verse gemberthee zorg je ervoor dat ziekteverwekkers minder de kans krijgen om je lichaam binnen te dringen. Gember versterkt daarnaast ook je immuunsysteem

Maag klachten

Gember is zeer effectief bij maagproblemen zoals misselijkheid en brandend maagzuur. Gemberthee brengt je maag tot rust.

Spierpijn

Gember kan verlichting geven bij spierpijn na het sporten. Het drinken van gemberthee na intensief sporten kunnen je helpen de spierpijn te verlichten.

Menstruele klachten

Heb je last van (zware) menstruele krampen dan kan gemberthee ook verlichting geven. Je hebt zo minder last van pijnlijke periodes.

Bijwerkingen

Bijwerkingen zijn zeldzaam, maar het drinken van teveel gemberthee kan bijwerkingen zoals irritatie in de mond, zuurbranden of diarree veroorzaken. Mocht je deze klachten ervaren dan moet je minderen of stoppen met het drinken van gemberthee. Heb je last van galstenen, diabetes, bloedverdunners gebruikt of hart- en vaatziekten overleg dan eerst met de huisarts.

 

Voorbeeld recept gemberthee (4 glazen)

 • 1 liter water
 • 5 cm verse gember, in stukjes of geraspt
 • 1 citroen, sap en rasp
 • Mespuntje kaneel
 • Honing naar smaak

Bereiding:

Het water met de gember en citroensap aan de kook brengen. Laat dit 10 minuten op een laag vuurtje trekken. Zeven en eventueel op smaak brengen met honing en een mespuntje kaneelpoeder. Smaakt de thee te sterk voeg dan nog wat heet water toe.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Gemberthee

 • Wieke

  Goedemorgen
  Ik wil graag gemberthee gaan gebruiken, nu las ik dat, als je bloedverdunners gebruikt het niet zo goed is?
  Ik heb een geknapte Aneurysma in m’n hoofd gehad, na 6 weken toch onverwacht overleefd.
  Wil dit liever nooit meer mee maken, heb nu natuurlijk NAH ( niet aangeboren hersenletsel ).
  Als ik s’morgens en s’avonds een kopje gemberthee neem, kan dat bij m’n bloedverdunners?
  Hou zelf de verantwoordelijkheid hoor!
  Mvg, Wieke