Hielspoor


Hielspoor

Volg je eigen spoor

Hielspoor: een ontsteking aan je hiel die je beperkt in je mobiliteit. Pijnlijke voeten. Hielpijn. Achillespeespijn. Een zeurende pijn die langdurig staan en lopen onmogelijk maken. Je voet doet zeer of voelt stijf aan en dat gaat niet zomaar vanzelf even over. Gelukkig is hielspoor prima te behandelen met voetreflextherapie!

Hielspoor behandelen, hoe doe je dat?

Om meer pijn te voorkomen, doe je er verstandig aan om zo snel mogelijk in actie te komen als je de klachten van hielspoor herkent. Aan de ene kant kun zelf de eerste stappen zetten, met:

  • Lopen en specifiek ondersteunende voetoefeningen;
  • Ontstekingsremmende en opbouwende crème zoals msm-crème of arnica;
  • Regelmatig ontgiften en ontzuren (afvalstoffen afvoeren);
  • Inlegzooltjes gebruiken (www.hielspoor.com).

Maar ook aanvullende therapie en behandelingen werken! Daarmee pak jij je hielspoor grondiger aan, waardoor de hielspoor wegblijft en jij comfortabeler en steviger in je schoenen staat. Denk bijvoorbeeld aan:

 

‘Met de hielspoormassage worden we geen vrienden, maar het werkt wel!’ – Tineke Benedict

 

Waarom 10TOE Voetreflextherapie?

Na een behandelperiode bij 10TOE blijft de hielspoor weg. Je kunt weer pijnvrij lopen en staan en je volgt je eigen juiste spoor. Met de voetreflexmassage van 10TOE geef je niet alleen aandacht aan je voeten, maar ook aan jezelf. Zodat jij letterlijk en figuurlijk steviger in je schoenen staat.

Hoewel hielspoor zich uit in fysieke klachten, kent het ook een symbolische betekenis. Hielspoorklachten kunnen erop duiden dat je niet gemakkelijk voor jezelf opkomt en dat je niet gemakkelijk je plannen doorzet. Autoritaire personen boezemen je angst in en je kijkt met een sobere blik naar de toekomst.

Herken jij jezelf in de bovengenoemde punten? Een 10TOE hielspoorbehandeling helpt! Je werkt aan verandering, wordt bewuster van jezelf en krijgt een positiever zelfbeeld. Kortom, jouw zelfvertrouwen en weerbaarheid nemen toe en motiveren je door te gaan. Wat er ook gebeurt, jij redt het: jij volgt je eigen spoor!

Voetreflextherapie: pijnlijk, maar effectief!

Hielspoor is prima te behandelen met voetreflextherapie. Met een specifieke hielspoormassage worden je pijnplekken rondom je hiel stevig gemasseerd. Door druk te zetten op die plekken, breekt de verkalking. De peesplaat en voetspieren ontspannen door de massage en stimuleren de doorbloeding. Het is een pijnlijke, maar uitermate effectieve behandeling.

Hielspoor wegmasseren lukt niet met één massage. Je moet gedurende langere tijd aandacht geven aan je voeten. De eerste twee weken onderga je twee keer per week een intensieve massage die we daarna langzaam afbouwen. Maar de aandacht voor je voeten moet blijven. Daarom krijg je thuisoefeningen die je helpen je voeten soepel te houden.

 

Thuisoefening bij hielspoor
’s Nachts kort de peesplaat van je voet in en verstijft. Daarom is het belangrijk dat je elke ochtend bij het opstaan voorzichtig je voet strekt en versoepelt. Je doet dit door zittend (op bed of op een stoel) of staand je hele voet en hiel te laten rollen over een golf- of tennisbal.

 

Aanvullende therapievormen

Aanvullend op de voetreflexmassages kun je (tijdelijk) voedingssupplementen gebruiken om je verzuring te controleren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bepaalde (multi)vitaminen. Het beste effect krijg je als je deze voor een periode van minimaal drie maanden gebruikt.

Essentiële of etherische oliën werken verzachtend, rustgevend en regenererend. Het zijn oliën op een natuurlijke basis (van plantaardige vloeistoffen gewonnen uit wortels, planten, struiken en zaden) die je thuis gebruikt of tijdens een massage laat toepassen.

TIP van Tineke

Meer informatie over hielspoor vind je op de website van Hielspoorinfo.  

Kom naar Tien Toe!

Wil jij af van jouw hielspoor? Heb je hulp nodig om je terugkerende hielspoorklachten grondig aan te pakken? Ben jij het spoor bijster en zoek je een gids die jou op je eigen spoor zet?

BEL OF MAIL MIJ ››

 

Afhankelijk van welke aanvullende zorg je in je zorgverzekeringspakket hebt, worden je behandelingen deels of geheel vergoed. Hier vind je een indicatie van de tarieven per behandeling.

 


Aandacht van Top tot Teen