Fibromyalgie


Fybromyalgie

Je zal het maar hebben

Fibromyalgie: een vorm van reuma, een vermoeidheidssyndroom, een verzuurd en verstoord lichaam. Spierpijn. Gewrichtspijn. Futloos. Een prikkelbare darm. Stemmingswisselingen. Depressiviteit. Allergieën. Onbegrip. Zomaar wat fibromyalgie-symptomen: een aandoening waar geen effectief geneesmiddel tegen bestaat. Het enige wat je kunt doen, is de pijn zo draaglijk mogelijk maken. Met beweging, gezonde voeding en therapievormen.

Fibromyalgie: wat verlicht de pijn?

Ten eerste is het bij fibromyalgie vooral belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Dat doe je bijvoorbeeld door:

  • Meditatie of ontspanningsoefeningen;
  • Bewegen zonder overbelasting, bijvoorbeeld yoga, tai chi of qi gong;
  • Gezond en regelmatig eten en drinken;
  • Voldoende slaap en een regelmatig slaapritme;
  • Regelmatig ontgiften en ontzuren (afvalstoffen afvoeren);
  • Een vezelrijk dieet met zo min mogelijk suikers, melk of koolzuur, zodat je darmen versterken;
  • Goed naar jezelf luisteren en lief zijn voor jezelf;
  • Positief blijven en lachen!

Ten tweede kun je kiezen voor aanvullende therapie, want ook dat werkt! Om je klachten direct te verminderen of om ze op de langere termijn draaglijk te maken. Aanvullende therapie voor fibromyalgie kan bestaan uit:

 

’Als je goed naar jezelf luistert en lief bent voor jezelf, je lichaam en je geest, scheelt dat veel ongemakken.’ – Tineke Benedict

 

Waarom 10TOE Voetreflextherapie?

10TOE neemt al jouw klachten serieus! Jouw fibromyalgie kan ik niet bij je weghalen, maar ik leer je goed naar je lichaam te luisteren. Door tijdig te reageren op bepaalde lichaamssignalen, maak je de fibromyalgie draaglijk. Kortom, je leert hoe jij jezelf aandacht van Top tot Teen geeft en blijft geven.

Tijdens de behandelingen leer je de do’s en de don’ts van fibromyalgie en krijg je nieuwe inzichten. Je wordt weerbaarder: je voelt je fysiek en mentaal sterker. Je zit beter en zelfverzekerder in je vel en je levenskwaliteit verbetert. En dat straal je uit!

Fibromyalgie behandelen met voetreflexmassages

Fibromyalgie behandelen is maatwerk. Om erachter te komen welk type fibromyalgie jij hebt, vul je eerst een vragenlijst in. Zodat we weten wat de mogelijke oorzaken zijn en hoe we deze aan gaan pakken.

Jouw behandeling begint op díe plek waar jij het meeste last hebt. Dat is de basis. Ondervind jij veel hinder van spierpijn of gewrichtspijn? Dan beginnen daar de massages. Daarnaast kijken we naar jouw beweegpatroon en hoe jij dat (binnen jouw mogelijkheden) kunt verbeteren.

Als blijkt dat jouw lichaam is verzuurd, krijg je een lymfe-voetreflexmassage die ontzuurt en ontgift. Dat helpt bij het afvoeren van jouw afvalstoffen. Daarnaast bekijken we jouw voedingspatroon en hoe jij dat effectief kunt verbeteren. Bijvoorbeeld door minder suikers, een vezelrijk dieet en aanvullende voedingssupplementen te gebruiken.

De (energetische) voetreflexmassages zijn bij een fibromyalgiebehandeling zachter van aard. Ze moeten per slot van rekening jouw pijn verlichten, geen extra pijn genereren. Sterker nog, een massage werkt vaak zo ontspannend dat je even alle pijn vergeet. Hoe fijn is dat?

Aanvullende therapieën

In combinatie met de massages kun je ook gebruik maken van bloesemremedies. Deze natuurlijke, energetische producten bevatten de levensenergie van bloemen en bloesems van planten, struiken of paddenstoelen. Ze versterken je levenskracht en geven je meer energie bijvoorbeeld als je even wat minder lekker in je vel zit.

Ook bepaalde essentiële of etherische oliën werken verzachtend, rustgevend en regenererend. Het zijn oliën op een natuurlijke basis (van plantaardige vloeistoffen gewonnen uit wortels, planten, struiken en zaden) die je zintuigen prikkelen. Ze beuren je weer op! Je gebruikt de oliën thuis of laat ze tijdens een massage toepassen.

TIP van Tineke

Het Reumafonds publiceerde een interessant filmpje over fibromyalgie.

Deel je ervaringen en vertel hoe de 10TOE-voetreflexmassages jou helpen! Bijvoorbeeld op de Facebookpagina’s van fibromyalgie-lotgenoten of van de Fibromyalgie patiëntenvereniging.

Kom naar Tien Toe!

Wil jij jouw pijn even vergeten en ervaren hoe ontspannend en heilzaam een voetreflexmassage werkt? Of ben je benieuwd hoe jij jouw fibromyalgie draaglijk maakt?

BEL OF MAIL MIJ ››

 

Met fibromyalgie moet je leren leven. Geef jouw lichaam en geest de tijd en aandacht die ze verdienen. De aard, diepgang en omvang van je klachten bepalen de duur en intensiteit van je behandeling. Jouw klachten bepalen de behoefte. Soms vragen die om een intensieve behandeling, soms iets minder.

Afhankelijk van welke aanvullende zorg je in je zorgverzekeringspakket hebt, worden je behandelingen deels of geheel vergoed. Hier vind je een indicatie van de tarieven per behandeling.

 


Aandacht van Top tot Teen