10RAAKT! en voedt je zelfbewustzijn


“Is de zonnebloem een treffende metafoor?”, vraag ik mezelf hardop terwijl ik een pitch voorbereid. Later die dag open ik lukraak een dossier waarna de uitleg van de zonnebloemsymboliek me veelbetekenend tegemoet straalt. Als ik diezelfde avond zonnebloemen cadeau krijg, ben ik diep geraakt. Het wordt de zonnebloem. Dat kan niet missen.

Herken je dat? Dat dit moet, dat moet. Alles moet. Je merkt dat je vooral routinematig vanuit je hoofd werkt zonder dat je gevoel daar een rol in speelt. Onbewust verstart je energiestroom. Je dooft uit. Wanneer een rake opmerking je volledig uit balans brengt, is het tijd voor actie en ga je naar Tien toe.

Vanaf nu kun je naast 10TOE Voetreflex ook terecht bij 10RAAKT! Coaching: de coachingpraktijk die onder andere ondernemers en bedrijfsmedewerkers vanuit onverwachte invalshoeken nieuwe inzichten aanreikt. Die hen helpen verder te groeien. Elke coaching begint met het planten van een zaadje … een zonnebloemzaadje.

Verander moet in moed

Alleen met een zaadje kom je er echter niet. Het heeft een voedingsrijke bodem nodig om te ontkiemen: bijvoorbeeld de 9 Star Ki of andere 10RAAKT!-methode waarmee je nieuwe mogelijkheden ontdekt over je persoonlijkheid, talenten en valkuilen. En waarmee je ruimte creëert voor groei en inspiratie.

Eenmaal gevoed, voel je hoe je opbloeit als de verstarde energiestromen weer in beweging komen. Controleren wordt creëren. Routinematig denken wordt intuïtief handelen en werken vanuit je gevoel. Je bent jezelf weer: dat voel je, dat zie je en dat straal je uit.

Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is moet veranderen in moed. Durf dat zaadje te planten; durf jezelf te (her)ontdekken.

De zonnebloem: levenslust, kracht, flexibel en zelfverzekerd

Van alle zaadjes die je kunt planten om op te bloeien tot de prachtige bloem die je in wezen bent, draagt de zonnebloem de meest unieke en diverse betekenissen in zich mee.

Een zonnebloemzaadje staat voor vruchtbaarheid en een nieuw leven of begin. Zonnebloemgeel kleurt je energie, activiteit, kracht en groei en refereert aan warmte, zon en lente. De bloem tekent je optimisme, vrolijkheid en vitaliteit, maakt je liefdevol, koesterend en extravert (naar buiten gericht) en sterkt je mentaliteit.

Dat bevestigt ook de stevige, stekelige zonnebloemstengel: de ruggengraat die je sterk, zelfverzekerd en flexibel overeind houdt. Met de wortels stevig verankerd in de aarde zodat je niet door elke onverwachte windvlaag omvergeblazen wordt.

Is het je weleens opgevallen dat zonnebloemen naar het licht keren? Precies datzelfde doe jij wanneer jij je openstelt voor nieuwe inzichten. ’s Nachts draait de bloem terug naar het oosten: de bloem blijft in beweging. Net als jij.

En tot slot … de zonnebloem is het symbool voor geluk, levenslust, bewondering en toewijding. Het vertelt je elk moment hoe fantastisch je bent.

Soulfood

Dus … de zonnebloem blijft! En speelt bij elke pitch een belangrijke rol. Weet je trouwens dat wanneer je de bloem goed verzorgt, je elk jaar nieuwe zaadjes kweekt? Die zijn reuzelekker en gezond! En zoals die pitjes je lichaam voeden, voed 10RAAKT! je zelfbewustzijn en je ziel. “Soulfood”, noemde mijn vriendin dat onlangs.

En wat gebeurt er als je soulfood vernederlandst en omdraait? Juist ja … dan krijg je voetzool. 10RAAKT! en 10TOE in een woordspeling. Raker kan ik ‘m niet bedenken.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *