Doorbreek patronen en ruim op


Bij het opruimen van mijn oude kasten stuit ik op een zwart-wit foto van mijn grootmoeder. Herinneringen passeren de revue tot ineens … bats … een kwartje op zijn plek valt. Daar liggen mijn roots! Mijn sterk gedreven drang om patronen te doorbreken en anderen te helpen hun authenticiteit te ontdekken.

Want onze natuurlijke echtheid is soms ver te zoeken. We zijn supergoed in organiseren en structureren. Waar we op vakantie in het buitenland ongegeneerd alle vaste kaders laten varen, worden we thuis verwelkomd door een overdaad aan perfectionisme. Met een beperkte ruimte voor eigen authenticiteit, creativiteit en verwildering.

Oma is voor oude mensen

“Het is niet anders, het moet!”, reageert iemand in mijn omgeving als we het erover hebben. Daar ben ik het niet mee eens. Je hebt altijd een keuze. Kijk naar mijn grootmoeder. Wat viel ze op! Letterlijk door haar lengte en rijzige gestalte en figuurlijk door haar authenticiteit en eigen-wijsheid.

“Oma is voor oude mensen”, vond ze. Dus noemden we haar grootmoeder. In een periode waar vaste waarden, normen en heilige huisjes de hoeksteen van de samenleving vormden, koos zij de minder gebaande paden en voedde ze als gescheiden vrouw in haar uppie de kinderen op.

Geld verdiende ze door kei- en keihard te werken: niet in loondienst, maar ze koos voor een bestaan als zelfstandig ondernemer. Daarmee bracht ze heel wat teweeg. Want én vrouw én gescheiden én werken én kinderen opvoeden én ondernemen: dat was nogal wat. Vooral in die tijd.

Mijn grootmoeder stond boven al die (voor)oordelen. Ze doorbrak vaste patronen door dicht bij zichzelf te blijven. Ongepolijst, communicatief, zorgzaam, creatief en ondernemend. Het was haar keuze: ze benutte haar talenten, kende haar kracht en bracht kleur en diversiteit in haar en mijn leven. En nu ook in dat van jou.

Verander controleren in creëren

Want bij 10RAAKT! Coaching leer ook jij hoe je vaste patronen kunt doorbreken. Juist in deze hedendaagse overgeorganiseerde en geautomatiseerde maatschappij mag en kun je best creatief buiten de lijntjes kleuren. Door jezelf te zien en door gezien te worden. Zoals je in wezen bent.

Ervaar bijvoorbeeld hoe je controleren verandert in creëren, hoe werken vanuit je hoofd verandert in werken vanuit je hart, hoe denken verandert in vertrouwen op je intuïtie, hoe je de vastgelopen energie weer laat stromen en wat jij nodig hebt om oprecht gelukkig te zijn.

Laat de natuur zijn beloop, blijf puur en ongerept. Maak ruimte voor vrijheid en persoonlijke groei. Vol vertrouwen en naar eigen inzicht. Hoe? Door je voeding te veranderen! Niet letterlijk, maar figuurlijk. Voed je zelfbewustzijn met nieuwe informatie en verrassende inzichten vanuit je eigen, authentieke kracht via de 9 Star Ki.

Bij de 9 Star Ki vormen je geboortedatum, je aangeboren talenten en valkuilen en je natuurlijke persoonlijkheid de basis. Authenticiteit kun je niet creëren, die zit in je. Soms zit het door alle aangeleerde of opgelegde patronen zo diep weggestopt dat je rigoureus moet snoeien om ruimte te maken. Maar als je jezelf eenmaal hervonden hebt, voel je je heerlijk bevrijdend, creatief, kleurrijk en eigen.

Opgeruimd de toekomst tegemoet

Vaarwel oude gewoonten, welkom nieuwe inzichten. Zoals ik tijdens mijn opruimwoede de foto van mijn grootmoeder tegenkwam. Dat moest zo zijn. En ook jij kunt lekker opgeruimd de toekomst tegemoet gaan. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is dat ene patroon, die drempel die je tegenhoudt, te doorbreken. Dat lukt je wel, toch?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *