Alle tekenen duiden erop: 10RAAKT! is er klaar voor 1


“Dat is dan precies 10 euro, mevrouw.” Ik kijk de slager verbijsterd met open mond aan. Niet vanwege de hoogte van het bedrag, maar omdat ik op de cent af 10 euro moet betalen. Op de dag dat 10RAAKT! officieel is opgericht en dat bij de Kamer van Koophandel alleen parkeerplek nummer 10 vrij is.

Wat een feest! De oprichting van 10RAAKT! is officieel een feit! Mijn droom gaat in vervulling nu ik naast 10TOE Voetreflextherapie  start als zelfstandig consultant en Competence Creator: iemand met wie je vanuit diverse invalshoeken orde schept in je persoonlijke chaos en inzicht creëert in je competenties en talenten.

Rondom en tijdens de startdatum van 10RAAKT! word ik overladen met cadeautjes. Die zich soms in de meest bizarre en bijzondere verschijningen openbaren.

Optelsom voor succes?

Bij het bedenken van een mooie oprichtingsdatum voor 10RAAKT! laat ik niets aan het toeval over. Nee, ik bereken deze dag nauwkeurig aan de hand van het ND-model ™ die tijdens een businesstraining aan bod komt. 28 oktober 2019. Dat moet ‘m worden: de geboortedag van mijn nieuwe bedrijf, de dag dat mijn dromen gestalte krijgen, de dag dat 10RAAKT! het levenslicht ziet.

Hoe dichter die dag nadert, hoe meer cadeautjes ik toegeworpen krijg die de correctheid van mijn uitgerekende datum lijken te bevestigen. Zo lees ik op een Facebookpagina dat er die dag een nieuwe maan verschijnt die erop duidt dat de tijd rijp is om mijn nieuwe ideeën, visie en plannen verder vorm te geven.

Een volgend cadeautje openbaart zich in de oprichtingsdatum. Want wat schetst mijn verbazing? In 28 oktober 2019 zit maar liefst drie keer een 10 verwerkt. 2+8=10, oktober is de tiende maand en 1+9=10. Nou ja zeg. Hoe bijzonder is dat?

10RAAKT!

Eigenlijk is het maar net hoe je het interpreteert. Je kunt 28 oktober gewoon zien als een maandag die de nieuwe week aankondigt. Of je bekijkt zo’n datum door een andere bril, waardoor je mogelijkheden, kansen of tekenen ontdekt die je voorheen niet voor mogelijk had gehouden.

Die tienen belanden niet zomaar op mijn pad, net zomin als de nieuwe maan die precies op deze dag zijn vernieuwende, extra versterkend levenslicht op mij en mijn bedrijf laat schijnen. En wat te denken van het bedrag bij de slager of de parkeerplaats bij de Kamer van Koophandel? Dat kan geen toeval zijn, wel?

Be the change you want to see, oftewel bekijk gebeurtenissen, patronen of personen met andere ogen.

Dat is wat je bij 10RAAKT! ontvangt. Geen standaard hernieuwde kennismaking met jezelf, maar andere en vaak wonderbaarlijke inzichten vanuit verrassende invalshoeken. Over hoe je bijvoorbeeld (aangeleerde) patronen doorbreekt en buiten gebaande paden denkt. Hoe je omgaat met hobbels en valkuilen die je pad doorkruisen en hoe je onstuimige stormen weerstaat.

Feitelijk plant je zowel letterlijk als figuurlijk een nieuw zaadje dat en waarmee jij uitgroeit tot de meest prachtige, supersterke, buigzame en stralende zonnebloem.

Ik voel dat het gaat werken

Terug naar de slager, die ik nog steeds verbijsterd aanstaar. Ik reken de 10 euro af en stap met een brede lach naar buiten. Een sterk aanwezig gevoel in mij vertelt me dat 10RAAKT! gaat werken. Waar dat gevoel vandaan komt? Geen idee.

Oh ja … nog een laatste leuke afsluiter: mijn favoriete kledingmerk is – hoe kan het ook anders – 10DAYS.  “Be unexpected or simple | never regular” is hun slogan. Die ook ik dagelijks letterlijk en figuurlijk mee- en uitdraag.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Alle tekenen duiden erop: 10RAAKT! is er klaar voor