In 5 stappen per dag naar een gelukkig(er) levenEen waardevol cadeautje voor jezelf

In 5 stappen per dag naar een gelukkig(er) leven, kan dat? Jazeker, dat kan! En het gemakkelijke is dat je het zelf in de hand hebt. Letterlijk en figuurlijk. Bijvoorbeeld met een dagboek, bullet journal of 5-minute-journal waarin jij je focust op de positieve dingen in je dagelijks leven.

Neem bijvoorbeeld het dagelijks werkboek ‘5 stappen per dag voor een gelukkiger leven; geef je leven glans en ervaar meer geluk door dankbaar te zijn.’ geschreven door Marian Palsgraaf van Just Be You. Een prachtig en praktisch vormgegeven 280-pagina’s tellend boekwerk dat een en al positiviteit uitstraalt. Een echt cadeautje voor jezelf!

Vooruitkijken en reflecteren

Pfffff elke dag in een dagboek schrijven, dat is niets voor mij. Ik hoor het je denken. Maar het kan ook anders: bijvoorbeeld met korte bondige zinnen, waarin je vooruitkijkt op wat de dag je gaat brengen en reflecteert op wat de dag jou heeft gebracht. Op een positieve manier.

Hoe werkt het? Elke ochtend begin je met de eerste 3 stappen:

  • je beschrijft je dankbaarheid;
  • je noteert je affirmaties (welke positieve suggestie doe jij jezelf vandaag);
  • je bepaalt je top 3 prioriteiten voor die dag.

De avond sluit je af met 2 stappen:

  • je reflecteert je dag en vertelt jezelf waarom jouw dag een succes was;
  • je legt vast welk compliment jij hebt ontvangen of uitgedeeld.

Tot slot beoordeel jij jouw gevoel van deze dag door het een aantal hartjes toe te kennen. Doe jij dat weleens: jouw dag waarderen met een cijfer, sterretjes of hartjes? Ik raad het je echt aan! Het maakt je nog bewuster van jezelf en van jouw gevoel.

Wat vertel jij jezelf?

Door te focussen op de positieve dingen – welke gebeurtenis maakt jouw dag zo waardevol – voel en ervaar je de dankbaarheid. En laat je de minder positieve dingen niet de overhand nemen. Dat werkt! Dat is in de positieve psychologie meermaals bewezen.

Natuurlijk mag jij je dagelijkse levensverhalen toevertrouwen aan je dagboek, maar leg niet altijd de focus op de energieverslindende of negatieve beelden die jouw dag kleuren. Zoek en beschrijf die kleine geluksmomentjes: een lach, een compliment, een zonnestraal. Wat deed en doet dat met jou en met jouw gevoel?

Het schrijven van een dagelijkse affirmatie draagt ook bij aan een bewuster en gelukzaliger gevoel. Een affirmatie is een krachtig, positief zinnetje dat jij jezelf meegeeft. De kracht zit ‘m in je eigen woordkeuze en de positieve lading. Hoe vaker je de affirmatie voor jezelf herhaalt, hoe sterker het voelt. Probeer het maar eens.

Elke dag 5 minuten voor jezelf

Elke dag schrijven, werkt het meest effectief. Maak er een dagelijkse routine van: creëer een paar minuten voor jezelf wanneer jouw dag begint en eindigt. Op welk tijdstip dan ook. Het gaat om jouw dag! Ook al werk je onregelmatig, ben je een avondmens en/of een vroege vogel.

Het Five Minute Journal van Blokhead beschrijft in vijf redenen waarom je meer van jezelf gaat houden door een eenvoudig werkboek of dagboek bij te houden:

  1. Het is het meest simpele en het meest effectieve ding dat je kunt doen om gelukkiger te worden.
  2. Het is gebaseerd of bewezen principes van positieve psychologie.
  3. Het is een dagboek voor mensen die geen dagboeken bijhouden.
  4. Je creëert een momentopname van je dagen, weken, maanden en jaren.
  5. Je hebt minder problemen om je (aan je) beloften (vast) te houden.

Je kunt het echt! Het kost je slechts twee keer 5 minuten per dag.

Het Five Minute Journal is wat eenvoudiger en minder kleurrijk van opzet dan 5 stappen per dag voor een gelukkiger leven. Daarin stralen de warme kleuren je tegemoet. Bovendien wordt het omlijst met treffende spreuken en illustraties. Een handig leeslint houdt bij waar je gebleven bent en met een praktisch elastiek sluit het boekwerk goed af.

5 stappen voor een gelukkiger leven – verkrijgbaar bij 10TOE

Word jij, net als ik, enthousiast van de praktische bruikbaarheid van dit dagelijks werkboek? Wil jij bijvoorbeeld je fibromyalgie, overgangsklachten of burn-out positiever benaderen? Wil jij je bewuster worden van je dagelijkse geluksmomentjes? Kom naar Tien Toe!

10TOE is een van de verkooppunten van 5 stappen voor een gelukkiger leven. Dus kom gerust langs om het boekje te voelen en in te kijken. Of bestel het telefonisch of per e-mail bij me. 5 stappen voor een gelukkiger leven kost € 17,95 (excl. verzendkosten). Een mooi en waardevol cadeau voor jezelf en/of voor iemand anders.

HET BOEK BESTELLEN? ››

Benieuwd wat het is? Kijk hier het filmpje.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *